Бoуен метод

Бoуен метод

   

 


КинезиоТейпинг КТ1/КТ2

 

 София 21-22 септемри НСА

 

 

 

БОУЕН МЕТОД СЕМИНАР 1

 

Варна 11-13 септември
София 18-20 септември

Пловдив 25-27 септември

Бургас 23-25 октомври
 

 

 

 

 

Томас Амброуз Боуен

 

1916 – 1982

 

I expect to pаss through this world but once
Any good thing therefore that I can do,
Or any kindness I can show to any fellow creature, let me do it now
Let me not defer or neglect it,
For I shall not pаss this way again. – Джон Лондон

 

 

  БОУЕН метода е концепция за балансиране на тялото и активиране на самовъзстановителните потенциали, представена за първи път от Том Боуен/Австралия/. Вече обоснована от най-изтъкнатите изследователи на съвременната медицинска гилдия, методът е холистичната комбинация от въздействие върху физическото и психическото здраве.

 

Пряко свързана с водната консумация и подобряване хомеостазата на тялото, тя облекчава и възстановява нормалния лимфен поток, без мускулите да се стискат и масажират. Ставите обикновено се самонаместват без допълнителни манипулации както в хиропрактиката. Мускулните напрежения и разтежения се преодоляват с лекота. Наблюдава се дълбока психическа релаксация и балансиране на вегетативните функции на тялото. Резултатите могат да бъдат забележителни, дори само от една процедура, тъй като тялото се самолекува. Тази неинвазивна, много нежна и мощно балансираща тялото ни техника променя подхода към лечението в световен мащаб, като допълваща, ефективна, безопасна и евтина грижа за здравето.

 

      

 

 Нашите курсове са изключително практични и с много практически упражнения. Класовете умишлено са съставени от малък брой курсисти, за да гарантираме, че всеки, упражнявайки движенията върху съкурсистите си, ще получи високо ниво на индивидуално наблюдение от страна на преподавателя. Наша политика е предоставянето на подкрепа и резервен план по всяко време.

 

Преди да се запишете въпреки че няма предварителни изисквания за записване в курса, полезно е добре да познавате анатомията на човешкото тяло. Обучението се позовава на мускулите и техните латински имена. 

 

    Семинар 1      Изучаването на Боуен в Семинар 1 ще ви даде солидна основа в теорията и практиката й. Курсът дава ясни и подробни инструкции, нагледни демонстрации, най-важното, много практически опит под наблюдението на преподавател. Обучителните ръководства съдържат подробна информация, илюстрации и лесни са за употреба, създадени и за самостоятелна работа. След завършването на семинар 1, ще сте придобили умения за терапия на цяло тяло, което ще ви позволи да продължите да се учите чрез самостоятелна практика.

 

До края на семинар 1 вие ще сте покрили:

 

 

Процедури за долната част на гърба и краката

 

Процедури за гърба и врата

 

Процедура за рамото

 

Процедура за лакътя, китката и коляното

 

Процедура за глезена

 

Процедура за ахилесовото сухожилие  

 

 

                 Боуен има отношение към целия човек, не само към заболяването.

  

   Боуен е нежна, финна и релаксираща мануална терапия 

 

 

На кого може да помогне?  Боуен е подходяща за възрастни и за деца, включително и новородени бебета.

 

Какво представлява?   Терапевтът използва палци или пръсти, за да направи серия от прецизни, претъркулващи движения върху мускулатурата.  По време на терапията има серии от кратки почивки където клиента е оставен да почива позволявайки на тялото да отговори на нежните движения, които са били направени. Този период на почивка е важна част от терапията и дава на тялото време да направи фините и деликатни корекции, които ребалансират, освобождават напрежението и намаляват болката.

 

 При Какво Помага ? Боуен цели да балансира целия човек не само симптомите.  Болки в гърба и врата, проблеми с колената, спортни травми, замръзнало рамо, тенис лакът и респираторни проблеми  са някои от многото лекувани проблеми. На практика, който и да е проблем може да бъде третиран, а някои хора използват Боуен техниката за управление на стреса и поддържане на добро здраве, виждайки се със своя Боуен терапевт регулярно от 2 до 4 пъти в годината.  

 

От къде произлиза?   Томас Амброс Боуен е от Гилион - Австралия  разработва негова собствена “методика” и има  процъфтяваща практика до смъртта си през 1980г. Сега неговият подход е известен  по целия свят.  

 

На какво може да въздеиства?

 

  болка в гърба и шията / ишиас /замразнало рамо / тенис лакът / спортни травми - остри и хронични  /различия в дължината на краката / наклоне таза/ болки в ставите / спазъм на мускулите скъсяване на заднобедрените мускули /управление на болката/ остра и хронична умора/ астма, сенна хрема / бронхиални оплаквания/ синдром на дразнимото черво/  проблеми с храносмилането инсулти /  камшичен удар на врата / бебешките колики и др.      

 

 Нашите курсове са изключително практични и с много практически упражнения. Класовете умишлено са съставени от малък брой курсисти, за да гарантираме, че всеки, упражнявайки движенията върху съкурсистите си, ще получи високо ниво на индивидуална супервизия от страна на преподавателя. Наша политика е предоставянето на подкрепа и резервен план по всяко време.

  

Семинар 2

 

   Второ ниво от обучителния курс цели да затвърди познанията ви за основните движения. До този момент ще сте натрупали някакъв опит чрез практикуването на техниката и Семинар 2 ще надгради и усъвършенства тези ви умения. На този етап от курса ще сте в процес на работа по конкретните си казуси, така че фокусът ще е и върху помощ и дискусии, свързани с това.

 

 

  Тридневният курс от Семинар 2 дава знания за няколко допълнителни процедури. До този момент изучаваните процедури са засягали предимно структурата на тялото.

 

Семинар 2 разширява това, като въвежда процедури, разглеждащи повече системите на вътрешните органи и енергийната.

 

Процедура за дихателните пътища и диафрагмата

 

Процедура за долночелюстната става

 

Процедура за опашната кост

 

Процедура за бъбреците Процедура за гърдите/гръдния кош 

 

 

 

Цена 300 лева, намаления за групи, студенти и пенсионери.

 

За повече информация и записвания:

 

Радослав Радулов 0878 112 612 / 0988 807 912 /  02 989 29 57
radulov@rrkarmen.com     www.rrkarmen.com 

 

Първа инвестиционна банка АД
Валута:    BGN
BIC:         FINVBGSF
С-ка №:   BG27FINV915010BGN0M4VU
Разплащателна сметка юридич. лица
Титуляр на сметка: РР КАРМЕН ЕООД

 

Семинар 3 разширява познанията, правим преговор на оригиналната техника :), и изучаваме комбинации с други методики ( KinesioTaping и др.)  и подходи в комбинация с ОРИГНИАЛНИТЕ МЕТОДИ завещани от Том Боуен за полза на всички търсещи и желаещи да помагат  с тази наистина прекрасна и ефективна методика.

 

 

Семинари, лекции, презентации и обучения по Боуен Метода очаквайте скоро в страната. Моля пиште ни ако имате интереси, и желание да ви посетим или да обсъдим вашите предложения.

 

Очаквайте обновена информация и новите ни предложения скоро!

 

Боуен Метод реакция при процедура за проблем в Рамо

 

 

За повече информация:

Радослав Радулов: 0878 112 612 / 02 989 29 57

radulov@rrkarmen.cоm

www.rrkarmen.com