Kinesio Taping Metod

Kinesio Taping Metod

Kinesio Taping Association КТА и KTAI 

 

3-4 септемвр 2016

КТ1/КТ2 КинезиоТейпинг

 


 

 

Кинезиотейпинг КТ1/КТ2 е стандартен въвеждащ курс, 2 дни  или 18 часа. Това е основен въвеждащ курс в Кинезиотейпинг метода; състои се в изясняване на основните понятия, приложна анатомия, скрийнинг тестове, мускулни тестове и апликации за мускули.  Вторият ден има за цел коригиращи методи за механически и функционални корекции, фасциални, сухожилни  и лигаментарни апликации,както  и локални лимфатични методи. Всичко това - по най- модерен начин.    

  • Всички курове са регистрирани от  Международната Кинезиотейпинг           Асоциация. Всички кандидати получават международно валиден сертификат от      КТА, както и 2 кинезиотейпа на курс
  • Помнете, това са курсове с използване  на ръцете; на участниците се препоръчва ежедневно облекло, както и да  носят остри ножици за      практиката.
  • Кинезиотейпинг 3 представя действащ  терапевт и възможност да се проследи какво прави той и как го прави. От KT 1+2 предоставя данни, техники и тестове. Завършването на това ниво дава   възможност на терапевта да стигне до CKTP изпит.
  • Допълнителното/ по-нататъшното обучение ще задълбочи разбирането при различни и по-специфични интереси.Подходящ за терапевти експерти.

Физиотерапевти, Кинезитерапевти, Асистенти на физиотерапевти Спортни треньори , Рехабилитатори  Ерготерапевти , Професионални асистенти     Лицензирани мануални терапевти,  Лицензирани акупунтуристи   

  Лицензирани масаж-терапевти,  Лекари

 

* Всички курсове се провеждат с одобрението на CKTI. В цената влизат 2 ролки КТ, диплома и достъп до базата на сайта на КТА за 2 месеца.  

Повече информация за семинара вижте тук

  

 

 КТА  (Кинезио Тейпинг Асоциация) е единствената асоциация, образователната система, методика, техника и продукти , който се разпространяват в продължение на повече от 30  години с доказани резултати.Присъединете се към нарастващото семейство на здравните специалисти, които помагат  на света да се представят по-добре в ежедневието и с конкуренцията. От високото спортно майсторство - до пациент на клиниката, Kinesio тейпинг метода е напредък в  здравната  наука по света. Само сертифицираните  Kinesio тейпинг инструктори и сертифицираните практикуващи могат да предлагат на пациентите и клиентите пълното знание и физически ползи, които д-р Kenzo Kase и Kinesio тейпинг ® могат да предоставят.

КТАI  (Кinesio Taiping association intonational)- Международна Кинезио Тейпинг Асоциация е единствената организация, която може да издава CKTP (Сертификати за кинезиотейпинг практикуващ )-акредитация. Присъединете се към семейството на Kinesio ® като станете сертифициран Kinesio тейпинг терапевт (CKTP). Уважавани в целия нашите CKTP  са приети в терапевтичните  и спортни  общности със  своите знания и опит.


     Докато нашите конкуренти претендират, че предлагат или правят кинезио то  Kinesio  тейпинг ® е довело до  начина, по който в продължение на повече от четвърт век сме това което сме. Вашите клиенти и пациенти могат да бъдат сигурни, че Вашето обучение е изпитан с времето метод, ползващо се с доверие в целия свят в сферата на здравеопазването и спорта.  


    Единственият постоянен източник за най-актуалното обучение и световен лидер е Кinesio, и е основен  изследовател  на методиката и технологията на Kinesio- терапевтичната лента на пазара от седмо поколение.


    Единствената база данни и справочна система, за състоянието на най-съвременните изследвания и научни доказателства е тази на Kinesio ®. Чрез интерактивни платформи за видео инструкции и онлайн форум, нашата система за база данни позволява на обучените участници в семинарите да продължат и по-нататък образоването си в тези фундаментални техники.


    Единствен издател на пълни, цветни и подробни ръководства-тип "стъпка-по-стъпка" са тези на Kinesio ® от д-р Kenzo Kase, и комитета по образование на KTAI. Нашите ръководства са разработени така, че да се осигури детайлна инструкция и информация за най-търсената и най-актуалната техника в света.

Интереса и вълнението за нашите продукти и услуги продължават бързо да растат. Разгледайте нашите Kinesio ® тейпинг  семинари и се сертифицираите!   Kinesio тейпинг ® курсовете за сертифициране са отворени и предназначени за лицензирани, сертифицирани и / или регистрирани  здравни специалисти и треньори.

 

    Физиотерапевти  

    Кинезитерапевти
    Асистенти на физиотерапевти
    Спортни треньори     Рехабилитатори
    Ерготерапевти
    Професионални асистенти
    Лицензирани мануални терапевти
    Лицензирани акупунтуристи
    Лицензирани масаж-терапевти
    Лекари


    Ако не сте включени в списъка здравни специалисти, моля, свържете се с локалния представител или KTAI за одобрение.
Всички тези групи са имали 80 часа или повече в курсове  по анатомията и физиологията. Това са изискванията на КТА и КТАI . 

Защо Олимпийците носят цветна лента Кинезио?

Какви са  тези  енергийно-балансиращи ленти, наречени Кинезиотейпинг?
По време на Евро 2012 италианският нападател Марио Балотели свали екипа си и показа на света своите “рани” – всички видяха трите ленти”синьо тиксо” на гърба му. На "Уимбълдън" пък сръбският тенисист Новак Джокович имаше  лакът с ‘’кръпка”. Става дума за едно и също нещо – и сега на Олимпиадата ние го виждаме ежедневно. Това е Kinesioтейпа на Д-р Кензо Касе.
 
Какво се крие зад тази най-нова спортна мания?   Може да разберете повече на Официалната презентацията  в  България на Kinesio КТА, която ще бъде представена от Исак Фридман, международен инструктор на KTAI, и Радослав Радулов. Това ще се случи във  Военномедицинска Академия на 01 Август, Сряда, от 16:30, а входът е свободен. Ще бъдат представени и курсове по кинезиотейпинг. Повече информация за събитието можете да откриете на www.rrkarmen.com
   
Въпреки че може да изглежда като нова идея, лентата съществува от 1970 г. Д-р Кенза Касе споделя, че е измислил дизайна, защото намира стандартните техники за поставяне на конвенционална лента твърде рестриктивни за своите пациенти. Kinesio лентата е различна, казва той, защото повдига кожата с цел подпомагане на лимфния поток, което от своя страна намалява болката и отока. Така лечебният процес се изразява в ограничаване на потока на възпалителни течности под кожата. Японските производители на на лента Kinesio казват, че тя дава на играчите предимства като например ‘’уякчаване” на  нараняванията. Въпреки това д-р Касе признава, че все още съществуват твърде малко проучвания, които да доказват тези научни твърдения.   Хората използват Kinesio тейпа с успех в продължение на вече повече от 30 години. Д-р Касе признава, че само твърдите научни доказателства може да заглушат критиците. "Има много хора, които изучават, изследват и прилагат Kinesio тейпинг методиката, но обществото на Международната Kinesio тейпинг асоциация КTAI съществува едва от пет години – и определено имаме нужда от повече доказателства. За щастие все повече от практикуващите лекари физиотерапевти, които са запознати с методиката, използват Kinesio.”
 
  Какво представлява Kinesio - левкопласт? Да – но не съвсем! Оригиналната Kinesio е 100% еластична, със специално вплетена памучно-силиконова лента, покрита  със специално разработено еластично  лепило. Така тя позволява точно  определена посока на разтягане. По този начин тя може – както механично, така и чрез проприорецепторите, разположени по кожата, да  подпомага или ограничава движенията. Лепилото на Kinesio не съдържа никакви медикаменти, но играе ключова роля за добрия резултат от апликацията. Kinesio се задържа върху кожата без проблем  и при водните спортове имено зарди специалната  си технология.През годините технологиите на производство търпят развитие, за да се стигне до седмото поколение лента Kinesio Tex Gold 2, най-високото съвременно достижение. Тази лента  повлиява върху обемите на движение, тъканните нарушения, асистира тялото при  неврологични дисфункции. Kinesio премахва болката и подобрява трофиката на тъканите. Стабилизира и масажира, защото фасцията винаги се движи.   Чрез правилната методика на тестване и оценка с  Kinesio може да се възстанови дисбаланс в био-кинезиологичните вериги, описани от Томас Майерс в неговата революциона  концепция - Anatomy Trains. За целта както Майерс, така и д-р Касе използват познанията от най- новите изследвания за съединително–тъканната мрежа и Фасцията, които  са най-големият орган в тяло.   Методиката на кинезиотейпинг, разработена от Д-р Касе, се допълва от най-съвременните  открития в световната физиотерапия. Подобно на Боуен-терапията, тя третира най-малко познатата тъкан в човешкото тяло - съединителната  тъкан, наречена за кратко  фасция. Кинезиотейпингът въздейства предимно чрез повърхностната фасция (която се приема за ендокринен орган), което обяснява и бързите резултати. По този начин може да се повлияват около 70% от общата ни физическа маса.     
 
Само в Спорта ли намира приложениекинезиотейпинга? Само там го виждаме – но кинезиотейпинг се използва във всички области на медицината: от АГ и педиатрият, през вътрешните отделения,  до гериатрията и т. н. Изключително важно е разбира се да се познава добре методиката на работа с Kinesio. Тайната е в правилната комбинация от тестване и поставяне.  
 
Психологическа патерица ли е Кинезиотейпинга ? Да, може да се приеме и такова твърдение (подкрепено от избора на цветове за различните цели и апликации) – но резултатите са налице дори и когато се подменят цветовете. Разглеждана като холистична методика, кинезиотейпингът се използва при много силни стресови  растройства и дисбаланс на вегетативната система.     А ето и какво казва д-р Касе по повод на вече започналата Олимпиада: "Олимпийските състезатели са най-добрите спортисти на планетата. Те не са като обикновените спортисти, те са свръхчувствителни, и лентите, които използват, ще им дадат много комфорт."
Той предрече, че Олимпийските игри ще бъде заляти от Kinesio. "Ще бъде шоу на многоцветната лента. Това не е химия или наркотици... Това е научно обосновано средство в ръцете на подготвения Кинезиотейпинг терапевт.”

 

 

 
 

31-01 ноември 2015 НСА В.Левски

КинезиоТейпинг KT3 Ортопедия и Неврология

 

  Кинезиотейпинг 3 СТАНДАРТ (ортопедия и травматология и неврология) с лектор Исак Фридман-Израел, международен преподавател от КТА.        

  На този курс ще се представи най-новото  поколение продукти и методика на Kinesiо.

  Новият Продукт на Kinesio® Бяло РеЕволюция за професионалисти - 5м.             

  Разработен специално за професионалисти  от Kinesio. Д-р Kenzo Kase и Kinesio ви отведе до най-новия ReEvolution в Kinesio ® Tape Tex Goltd, над 30 години на изследвания и развитие и нпредъкът в технологията реализиран в ReEvolution, която отговаря на оригинална визия и нашата оригинална и вече световно известена вълна- модели и дизайни Kinesio е разработила новата  засилена, подобрена и патентована  нова технологията.  

           
• Основните  характеристики остават за всички ленти и  спецификации  на Kinesio ® 

 

• Nano-Touch ™ Допринася за стимулиране на епидермиса и слоевете  под него
• Имитира нежно човешко докосване, като осигурява по-ефективно задържане
• Micro-Grip ™ дълбоко пр оникващото лепило  на производствения процес осигурява по-добро сцепление с по-малка контактна повърхност на лепилото

 

• Високо качествен памук с подобрено  "дишане"
• Има нова защитена тъкат за подобряване на конфорта  

 

• Хипоалергенен, без латекс  за всички групи пациенти
• Изключително  подходящ и достъпни за медицинските специалисти и спортисти                  

 

         

Цена 499 лв. в цената влиза; учебно помагало с много апликации, 2 ролки КТ, Диплома    

цена преговор 200 лв.  

             

  ПРОГРАМА   

 

  Ден 1
    08:30-11:30 - Преговор на всички основни теми, включени в KT1 2
    11:30-11:45 - почивка
    11:45-13:00 - Разглеждане на основните концепции на Biotensegrity
    13:00-14:00 - Обедна почивка
    14:00-15:30 - Седемте тестестс -практика
    15:30-15:45 - почивка
    15:45-17:00 - Седемте тестестс -практика
     
 Ден 2
    08:30 Глава и Шиен дял
    11:00-11:15 - пауза
    11:15-13:00 - Рамо, предмишница  и китка-практика
    13:00-14:00 - обедна почивка
    14:00-15:30 - Коремна област -практика
    15:30-15:45 - пауза
    15:45-17:00 - Гръб -практика    

 

 Ден 3  
    08:30-10:30 -Таз - практика
    10:30-10:45 - пауза
    10:45-12:45 -Тазобедрена става- практика
    12:45-13:45 - обедна почивка
    13:45-15:45 - Коляно- практика
    15:45-16:00 - пауза
    16:00-17:00 - Глезен, Ходило - практика* Моля, имайте предвид, че ако е възможно, ние ще поискаме  от участниците да поканят реални пациенти с патологични състояния или симптоми съответните на теми  на курса. По този начин целият клас ще се опита да реши проблеми с помощта на инструктора, това ще случи  в ден 2 и 3. Това ще позволи на участниците да приложат наученото и да си тръгнат с необходимото знание и самочувствие, след активно участие и практически опит с методиката на Кинезиотейпинг.

 

3-4 септември  КТ1/КТ2   курс Кинезиотейпинг 

 

   

 Кинезиотейпинг 1-2 е стандартен въвеждащ курс, 2 дни  или 18 часа. Това е основен въвеждащ курс в Кинезиотейпинг метода; състои се в изясняване на основните понятия, приложна анатомия, скрийнинг тестове, мускулни тестове и апликации за мускули.  Вторият ден има за цел коригиращи методи за механически и функционални корекции, фасциални, сухожилни  и лигаментарни апликации,както  и локални лимфатични методи. Всичко това - по най- модерен начин.    

  • Всички курове са регистрирани от Международната Кинезиотейпинг Асоциация. Всички кандидати получават международно валиден сертификат от КТА, както и 2 кинезиотейпа на курс
  • Помнете, това са курсове с използване на ръцете; на участниците се препоръчва ежедневно облекло, както и да носят остри ножици за практиката.
  • Кинезиотейпинг 3 представя действащ терапевт и възможност да се проследи какво прави той и как го прави. От KT 1+2 предоставя данни, техники и тестове. Завършването на това ниво дава възможност на терапевта да стигне до CKTP изпит.
  • Допълнителното/ по-нататъшното обучение ще задълбочи разбирането при различни и по-специфични интереси. Подходящ за терапевти експерти.

          * Всички курсове се провеждат с одобрението на CKTI. Цена 399 лева (в цената влизат 2 ролки КТ, диплома и достъп до базата на сайта на КТА за 2 месеца)

 

Интереса и вълнението за нашите продукти и услуги продължават бързо да растат. Разгледайте нашите Kinesio ® тейпинг  семинари и се сертифицираите!   Kinesio тейпинг ® курсовете за сертифициране са отворени и предназначени за лицензирани, сертифицирани и / или регистрирани  здравни специалисти и треньори.

 

    Физиотерапевти  

    Кинезитерапевти
    Асистенти на физиотерапевти
    Спортни треньори    

    Рехабилитатори
    Ерготерапевти
    Професионални асистенти
    Лицензирани мануални терапевти
    Лицензирани акупунтуристи
    Лицензирани масаж-терапевти
    Лекари


    Ако не сте включени в списъка здравни специалисти, моля, свържете се с локалния представител или KTAI за одобрение.
Всички тези групи са имали 80 часа или повече в курсове  по анатомията и физиологията. Това са изискванията на КТА и КТАI .

 

Първа инвестиционна банка АД
Валута:    BGN
BIC:         FINVBGSF
С-ка №:   BG27FINV915010BGN0M4VU
Разплащателна сметка юридич. лица
Титуляр на сметка: РР КАРМЕН ЕООД

 

 499 лева ,

(в цената влизат 2 ролки КТ, Дипломаи достъп до базата на сайта на КТА за 2 месеца)

10% от стъпка за студенти

 

Учебен план за курс КТ 1+2

 
KT1 8-10 часа

0830-0900  Въведение в Kinesiotaping, история на лентата
0900-0930  упражняване с пръсти - добри практики
0930-1000  Тейпинг методи и апликаци
1000-1015   пауза
1015-1200  Физиология и Анатомия за Кинезиотейпинг
1200-1230  Кинезиотейпинг  на гърба,  добри практики и апликации
1230-1300  Показания и Противопоказания за Kinesiotaping
1300-1400  обедна почивка
1400-17:30 Миофасциалене Kinesiotaping, оценки приложения-добри практики

KT2 8-10 часа


0830-0900  въпроси и отговори от предивният ден
0900-0930  Kinesiotaping концепции
0930-1000  Обяснение на  корективни  Kinesiotaping  методи
1000-1015  пауза
1015-1130  Механична  корекция
1130-1230  Фасциална корекция
1230-1330  Обедна почивка
1330-1500  Пространствена корекция  корекция
1500-1515  пауза
1515-1630  корекция на сухожилие и лигаменти
1630-1700  Функционална корекция
1700-1800  Лимфната корекция
1800-1815  въпрос и отговори в края на деня и курса!

Мнения и препоръки

Testimonial:1 от Ц. В.
 
За Исак като лектор: През последните години съм вложил доста време и усилия, за да съм в крак с развитието на физикалната медицина в световен план. Бях много приятно изненадан, когато се оказа, че в България има човек, който предоставя информация на световно ниво и успява да го направи по много структуриран, логически и достъпен начин. Аз силно вярвам, че самото му присъстие ще може да даде силен тласък на развитието на родната физикална медицина. Д-р Фридман е цяло съкровище – познанията му са енциклопедични, езикът му е разбираем, вниманието му към всеки въпрос и силното му желание да остави дълбоко разбиране, както на основните принципи, така и на конкретните техники и приложни методики, го правят ненадминат учител.  Общуването с него носи яснота, жажда за развитие и нови знания.
 
  За курса: Курсът по кинезиотейпинг е много повече от семинар за това, как се поставят лентите. Теоретичната част засяга основополагащи принципи, които могат да разширят кръгозора на всеки терапевт. Логическата система, върху която се изгражда цялата интервенция, е широко приложима и дава много структуриран подход към всички проблеми на физикалната медицина. Практическата част дава възможност за отработване на конкретните техники и за придобиване на умения и увереност за боравене с лентата. За мен лично този курс беше надграждане на други знания, които съм придобил в България и чужбина, и ми даде още едно ниво на разбиране, за това как да се отнасям към човешкото тяло.