Kinesio синпозиум Балкани 2016 » Лектори и участници

Лектори и участници

 

      


     

                                                             Балкански научен конгрес по физизотерапия и спорт
                                                                         Кinesio, Спорт и Фасция в 21 век
                                                                                8 – 10- септември 2016 София
                                                                                         Парк Хотел Витоша

                                                                 Kinesio симпозиум Балкани - България 2016

                                      Др. Кензо Касе - основателят на Kinesio Taping методa  за първи  път в България

                                                                        Министерство на младежта и спорта
                                                         Европейската седмица на спорта 10- 17 септември 2016
                                                                 Национална спортна академия - Васил Левски
                                                                           Профизио България и РР Кармен

Лектори и участници


Д-р Кензо Касе- Япония
Стефано Фрасине- Италия
Ицхак Фридман - Израел
Кирил Шлъйков - Русия
Радослав Радулов - България
Константинос Диамантопулос - Гърция
Драган Димитриевич – Сърбия
Гудрун Колинс – Германия

Сабрина Арнулф - Англия

Д-р Кензо Касе – Япония  Откривател и основател на Kinesio Taping методa. Президент на  Kinesio University. Основател и директор на обществото на KTAI. Член на съвета на  Японския  олимпийски комитет, почетен председател  Natural Chiropractic College. Президентът на Natural Chiropractic College. Собственик и практикуващ лекар в Касе Chiropractic Clinic в Токио, Япония и Касе Chiropractic Clinic в Албакърки, Ню Мексико, САЩ
Преподавател  в Университета на Ню Мексико. От 1970 доктор Хиропракти от  Национален университет по здравни науки (NUHS) в Чикаго, Илинойс, САЩ.
Автор на повече от 50 клинични книги, на японски, английски и преведени на много други езици.
Съавтор, Kinesio лента Ръководства Публикуван от Kinesio лента Асоциация International включително
Клинични терапевтични приложения на Kinesio Taping Method.
Kinesio Taping Method за лимфедем и Хронична Подуване
Kinesio Taping Method в Pediatrics,
Др Касе Therapy (ДКТ); The Science News Co., Ltd.
Kinesio Sports; Baseball Publishing Co., Ltd
…и много други

Стефано Фрасини - Италия   Старши инструктор по Kinesio Taping Method на КТАI.
 Д-р Фрасини е Физиотерапевт  президент на Италианската  Кинезиотейпинг  асоциация.  Работи с националните отбори на  Италия по художествена гимнастика и много др. Специалист в спортната травматология. Член на борда на директорите към Kinesio University  USA

Ицхак Фридман – Израел    Физиотерапевт  завършил във Франция и специализирал в Шотландия и САЩ. Работи понастоящем и в областта на Ортопедията, Спортната медицина, Неврология, Травматология, Лимфатични и Биофитбек модалности. Създател на специализирани програми за пациенти с МС и център за работа с тях. Проектира, изгражда и обучава отделения за функционална рехабилитация в най-голямата Университетска болница в Тел-Авив. Практикува в собствени клиники, когато не преподава. Автор и консултант в производството на физиотерапевтични софтуерни продукти и приложения за администриране на ФТ дейности на най-голямата болница в Израел. Сертифициран инструктор по Кинезиотейпинг, Фасциална терапия, Биофитбек, Мануална терапия, Сухи игли терапия, Анализ на походката и др.
 Ученик на създателя на Кинезитеипйнг терапията Кензо Каса Япония. От 2000 година е провел над 160 курса.
Кирил Шлъйков – Русия  Kлиницист, ортопед, лекар по  медицинска рехабилитация, специалист в подиатрия, детска ортопедия, спортна медицина.Възпитаник на  Смоленск медицинска академия от  2006 г.  Сертифициран  медицински консултант и инструктор на FormthtoticsTM система, сертифициран специалист (CKTP) и инструктор (CKTI) на Kinesio Taping  Method. Следдипломно обучение завършва  в Москова медицина. От първите дни на неговата практика той израства в различни подспециалности като ортопедия, обща хирургия, физиотерапия, мануална терапия, спортна медицина.  Това знание го оформя като  комплексен специалист и му дава цялостна и функционална гледна точка в лечението на всички ортопедични заболявания.
HTTP: //www.подиатрия.рф/
http://kirus2.wix.com/podiatr
http://vk.com/club18463229
https://www.facebook.com/kirill.shlykov.5

 

 

Гудрун Kколинс   Родена и завършила в Германия  сега е базирана в Англия и е директор на собствена Клиника за Спортни Наранявания и Лимфедем  .
В клиниката , Гудрун третира широк спектър от спортисти . Тя има дългогодишен практически опит в областта на превенцията и рехабилитация на вредата и специализира при пациенти с  проблеми на лимфната .
Като специалист по лимфедем , Гудрун не е само обучена за лечение на хората, но тя също е обучена и за работа с  коне ..
Гудрун е от първите  сертифицирани инструктори за  Kinesio Equine  от  д-р К. Касе на курс в Австрия през август 2012 г. 


Константинос Диамантопулос -Гърция P.T., BSc., MT., CKTI Избран за Прецедател на общогръцката спортана  физиотерапевтична асоциация -. Инструктор на Kinesiotaping,Head Physio на Астерас Триполис F.C.,завърщил  в Concordia University Канада. Има 26 години професионален опит в  спортната физиотерапия, ортопедия  и травматология. Международен инструктор на Кinesio Тaping  метода;  Гърция, Кипър, Швеция, Норвегия, Дания, Сърбия, Турция, ОАЕ, Саудитска Арабия, Ливан. Участва с  презентации в симпозиуми и семинари като лектор, има публикувани многобройни статии в научни издания.
Tel: 00306937080484, Е-мейл: kostasphysio1@gmail.com

Драган Димитриевич -. Сърбия P.T., MT, CKT
Въпреки, че той не е имал достатъчно рождени дни, за да бъдат описани като "старши инструктор," Драган е един от най-опитните CKTI инструктури в Европа. Драган е завършил основното му обучение като Физиотерапевт през 1990 г., и става старши Физиотерапевт в Белград през 1994 г. Специалист в редица терапевтични

дисциплини и области на преподаване. През 2007 г. той става инструктор по Юмейхо мануална терапия, а през 2008 г. на Тheraband инструктор.  Драган завършил международно  училище  за шиацу и посещава курсове по шиацу, миофасциално освобождаване и лечение при диско- дуралнитравми.
Той е избран от Theraband Academy за  инструктор на годината през 2011 г. и 2013 г., и има Theraband инструктор ниво Gold. Той в момента преподава курсове в Kinesio Taping Method, Шиацу, Тheraband / собственото обучение, техники фасциалната освобождаване и КМТ - Комбинирана мануална терапия. КМТ - Комбинирана мануална терапия е специфична техника, която е фокусирана върху връзката на нашето тяло  с емоции и какда се отнасяме към психо-емоционалните  проблеми чрез прилагане на различни подходи от няколко източни техники.

   Сабрина Арнулф - Англия е международeн лектор и инструктор на Kinesio. CKTI Инструктор и Лимфедем специалист. Тя обучена в Лимфедем терапия и учи пълна Decongestive терапия (Vodder и Foeldi) в клиниката Foeldi в Германия - водещи световни клиника наЛимфология . Сабрина е директор в GeeCol Lymphoedema Service , Bury St Edmunds, UK. Специализирала е в спортната травматология ,терапия на цялостни застойни и линфатични проблеми.  . Сабрина основно използва Kinesio за въздействие върху функционалното състояние и фасциално позициониране на базата на Том Майърс  и неговите ‘’Анатомия влакове’’ механично коригиращи техники за ставите ; директен натиск / облекчаване на болката чрез епидермална , дермална и фасциалната стимулация , след нараняване , следоперативно и лимфатични грижи, лечение на открити рани и белези и сраствания.


Радослав Радулов – България   Физиотерапевт CKTI, CKTP Мануален терапевт, специализирал в областа на ортопедията и  спортната травматология. Интересува се от  иновативна, но  научно потвърдена холистична медицина. Работил е с Националните отбори по Волейбол младежи и девойки и много др.
Създател на проекта ПРОФизио за продължително обучение на физиотерапети и други здравни специалисти.Обучава за Европейския колеж по Боуен-Англия.
Съдава и системата за обучение по  Метода Боуен и други техники за Фасциална Релаксация.
Единственият в България Международен Официано признат преподавател по Кинезио Тейпинг Метода към Международната Кинезио тейпинг организация КТАI на д-р Кензо Касе-  USA, Япония. Учавства на юбилейният 30ти Кинезио Тейпинг Конгрес в Токио  и др. международни конгреси на  Организацията - Москв , Белград и др , където представя изследване за  Комбинацията на  Паневритмията  с Кинезиотейпин Метода и неговите виждания за  Профилактика и Превенция на Фасцията в 21 век. Сфера на  интереси и компетентност: физиотерапия: неврология, ортопедия и травматология, спортна медицина, профилактика и превенция, Психо-биология и Нова германска медицина.Фасция Холик