Kinesio синпозиум Балкани 2016

Kinesio синпозиум Балкани 2016

 

                                                            

 

 

      

 

 

                                              Балкански научен конгрес по физизотерапия и спорт


                                                       Кinesio, Спорт и Фасция в 21 век


                                                                             8 – 10- септември 2016 София
                                                                                     Парк Хотел Витоша

                                                           Kinesio симпозиум Балкани - България 2016

                                      Др. Кензо Касе - основателят на Kinesio Taping методa  за първи  път в България

                                                                        Министерство на младежта и спорта
                                                         Европейската седмица на спорта 10- 17 септември 2016
                                                                 Национална спортна академия - Васил Левски
                                                                           Профизио България и РР Кармен

 

 

Прочутият откривател на Кинезио лентите за шампиони д-р Кензо Касе идва за първи път в България

Японският специалист обяснява как да печелим олимпийски медали и какви са последните разбирания за спорт и здраве

 

Пристига за Балкански конгрес по физиотерапия и спорт в С

офия от 8 до 10 септември  

 

    7 от най-утвърдените специалисти от отбора на Кинезио Асоциацията ще разкрият тайните на успеха в съвременния спорт и най-новите техники и методи за тренировка и възстановяване. Специалистите ще проведат работилници с участниците с реални клинични казуси и пациенти. Освен доктор Кензо Касе (Япония) лектори ще бъдат още Стефано Фрасине (Италия), Ицхак Фридман (Израел), Кирил Шлъйков (Русия), Радослав Радулов (България), Константинос Диамантопулос (Гърция) и Драган Димитриевич (Сърбия), Гудрун Колинс ( Германия ) и Сабрина Арнулф-Англия.  

 

Балканският научен конгрес по физиотерапия и спорт ще се проведе от 8 до 10 септември. Лекциите и работилниците с водещите световни имена в областта на 8 и 9 септември ще бъдат в Парк Хотел „Витоша”.  На 10 септември (събота) доктор Касе и отборът му от специалисти пренасят конгреса в Националната спортна академия „Васил Левски” в София. От 11 часа д-р Касе ще изнесе и отворена лекция и демонстрация с пациенти за прилагането на кинезио в спортната практика.

  Конгресът по физиотерапия и спорт е организиран от  Профизио България и РР Кармен със съдеиствието на Министерството на младежта и спорта и НСА Васил Левски.

 

Кинезио симпозиум Балкани 2016 ще бъде част и от Европейската седмица на спорта – 10-17  септември 2016 г.

 

  Представителите на медиите са добре дошли на конгреса.

 

Нека заедно помогнем на бъдещето на българския спорт, за да се радват и децата ни на медали!  

 


Лектори и участници


Д-р Кензо Касе- Япония
Стефано Фрасине- Италия
Ицхак Фридман - Израел
Кирил Шлъйков - Русия
Радослав Радулов - България
Константинос Диамантопулос - Гърция
Драган Димитриевич – Сърбия
Гудрун Колинс – Германия

Сабрина Арнулф - Англия

Д-р Кензо Касе – Япония  Откривател и основател на Kinesio Taping методa. Президент на  Kinesio University. Основател и директор на обществото на KTAI. Член на съвета на  Японския  олимпийски комитет, почетен председател  Natural Chiropractic College. Президентът на Natural Chiropractic College. Собственик и практикуващ лекар в Касе Chiropractic Clinic в Токио, Япония и Касе Chiropractic Clinic в Албакърки, Ню Мексико, САЩ
Преподавател  в Университета на Ню Мексико. От 1970 доктор Хиропракти от  Национален университет по здравни науки (NUHS) в Чикаго, Илинойс, САЩ.
Автор на повече от 50 клинични книги, на японски, английски и преведени на много други езици.
Съавтор, Kinesio лента Ръководства Публикуван от Kinesio лента Асоциация International включително
Клинични терапевтични приложения на Kinesio Taping Method.
Kinesio Taping Method за лимфедем и Хронична Подуване
Kinesio Taping Method в Pediatrics,
Др Касе Therapy (ДКТ); The Science News Co., Ltd.
Kinesio Sports; Baseball Publishing Co., Ltd
…и много други

Стефано Фрасини - Италия   Старши инструктор по Kinesio Taping Method на КТАI.
 Д-р Фрасини е Физиотерапевт  президент на Италианската  Кинезиотейпинг  асоциация.  Работи с националните отбори на  Италия по художествена гимнастика и много др. Специалист в спортната травматология. Член на борда на директорите към Kinesio University  USA

Ицхак Фридман – Израел    Физиотерапевт  завършил във Франция и специализирал в Шотландия и САЩ. Работи понастоящем и в областта на Ортопедията, Спортната медицина, Неврология, Травматология, Лимфатични и Биофитбек модалности. Създател на специализирани програми за пациенти с МС и център за работа с тях. Проектира, изгражда и обучава отделения за функционална рехабилитация в най-голямата Университетска болница в Тел-Авив. Практикува в собствени клиники, когато не преподава. Автор и консултант в производството на физиотерапевтични софтуерни продукти и приложения за администриране на ФТ дейности на най-голямата болница в Израел. Сертифициран инструктор по Кинезиотейпинг, Фасциална терапия, Биофитбек, Мануална терапия, Сухи игли терапия, Анализ на походката и др.
 Ученик на създателя на Кинезитеипйнг терапията Кензо Каса Япония. От 2000 година е провел над 160 курса.
Кирил Шлъйков – Русия  Kлиницист, ортопед, лекар по  медицинска рехабилитация, специалист в подиатрия, детска ортопедия, спортна медицина.Възпитаник на  Смоленск медицинска академия от  2006 г.  Сертифициран  медицински консултант и инструктор на FormthtoticsTM система, сертифициран специалист (CKTP) и инструктор (CKTI) на Kinesio Taping  Method. Следдипломно обучение завършва  в Москова медицина. От първите дни на неговата практика той израства в различни подспециалности като ортопедия, обща хирургия, физиотерапия, мануална терапия, спортна медицина.  Това знание го оформя като  комплексен специалист и му дава цялостна и функционална гледна точка в лечението на всички ортопедични заболявания.
HTTP: //www.подиатрия.рф/
http://kirus2.wix.com/podiatr
http://vk.com/club18463229
https://www.facebook.com/kirill.shlykov.5

Константинос Диамантопулос -Гърция P.T., BSc., MT., CKTI Избран за Прецедател на общогръцката спортана  физиотерапевтична асоциация -. Инструктор на Kinesiotaping,Head Physio на Астерас Триполис F.C.,завърщил  в Concordia University Канада. Има 26 години професионален опит в  спортната физиотерапия, ортопедия  и травматология. Международен инструктор на Кinesio Тaping  метода;  Гърция, Кипър, Швеция, Норвегия, Дания, Сърбия, Турция, ОАЕ, Саудитска Арабия, Ливан. Участва с  презентации в симпозиуми и семинари като лектор, има публикувани многобройни статии в научни издания.
Tel: 00306937080484, Е-мейл: kostasphysio1@gmail.com

Драган Димитриевич -. Сърбия P.T., MT, CKT
Въпреки, че той не е имал достатъчно рождени дни, за да бъдат описани като "старши инструктор," Драган е един от най-опитните CKTI инструктури в Европа. Драган е завършил основното му обучение като Физиотерапевт през 1990 г., и става старши Физиотерапевт в Белград през 1994 г. Специалист в редица терапевтични дисциплини и области на преподаване. През 2007 г. той става инструктор по Юмейхо мануална терапия, а през 2008 г. на Тheraband инструктор.  Драган завършил международно  училище  за шиацу и посещава курсове по шиацу, миофасциално освобождаване и лечение при диско- дуралнитравми.
Той е избран от Theraband Academy за  инструктор на годината през 2011 г. и 2013 г., и има Theraband инструктор ниво Gold. Той в момента преподава курсове в Kinesio Taping Method, Шиацу, Тheraband / собственото обучение, техники фасциалната освобождаване и КМТ - Комбинирана мануална терапия. КМТ - Комбинирана мануална терапия е специфична техника, която е фокусирана върху връзката на нашето тяло  с емоции и как да се отнасяме към психо-емоционалните  проблеми чрез прилагане на различни подходи от няколко източни техники.

Радослав Радулов – България   Физиотерапевт CKTI, CKTP Мануален терапевт, специализирал в областа на ортопедията и  спортната травматология. Интересува се от  иновативна, но  научно потвърдена холистична медицина. Работил е с Националните отбори по Волейбол младежи и девойки и много др.
Създател на проекта ПРОФизио за продължително обучение на физиотерапети и други здравни специалисти.Обучава за Европейския колеж по Боуен-Англия.
Съдава и системата за обучение по  Метода Боуен и други техники за Фасциална Релаксация.
Единственият в България Международен Официано признат преподавател по Кинезио Тейпинг Метода към Международната Кинезио тейпинг организация КТАI на д-р Кензо Касе-  USA, Япония. Учавства на юбилейният 30ти Кинезио Тейпинг Конгрес в Токио  и др. международни конгреси на  Организацията - Москв , Белград и др , където представя изследване за  Комбинацията на  Паневритмията  с Кинезиотейпин Метода и неговите виждания за  Профилактика и Превенция на Фасцията в 21 век. Сфера на  интереси и компетентност: физиотерапия: неврология, ортопедия и травматология, спортна медицина, профилактика и превенция, Психо-биология и Нова германска медицина.Фасция Холик.

 

За повече информация и съдействие за интервюта с участниците: Радослав Радулов – 0878 112612 radoslav.radulov@gmail.com

www.kinesiotaping.bg
Програма на конгреса:

 

 

http://kinesiotaping.bg/page.php?id=127

 

 

Подробности за лекторите и участниците:
http://kinesiotaping.bg/page.php?id=130  


Фейсбук страница:
https://www.facebook.com/kinesiotaping.bg/